THE BEATLES DAGBOEK JUNI

 

Stuart Sutcliffe wordt op 23 juni 1940 in Edinburgh in Schotland geboren. Als hij negentien jaar is, wil hij kunstschilder worden. Stuart Sutcliffe gaat naar het Liverpool Regional College Of Art. In een café in Liverpool ontmoet hij een leeftijdgenoot, John Lennon. Die haalt hem in 1960 over basgitaar te komen spelen bij The Beatles. Een briljante gitarist is Stuart Sutcliffe niet. Om zijn onkunde te verbergen staat hij op het toneel meestal met zijn rug naar het publiek. In april 1961 spelen The Beatles in de Top Ten Club in Hamburg. Hier krijgt Stu Sutcliffe een relatie met fotografe Astrid Kirchherr. Zij stimuleert hem weer te gaan schilderen. Gekweld door hevige hoofdpijn maakt hij ondoorgrondelijke, abstracte schilderijen met felle kleuren. Stuart Sutcliffe overlijdt op 10 april 1962 in Hamburg aan een hersentumor. Hij is 21 jaar geworden (foto: Astrid Kirchherr).

 

The Quarrymen spelen op 22 juni 1957 in de Rosebery Street in Liverpool. Vijftien dagen later, op 6 juli 1957, komt de bijna vijftienjarige Paul McCartney kijken naar het optreden op de braderie van de St. Peterskerk in de Liverpoolse wijk Woolton. Tijdens een rustpauze stelt Ivan Vaughan de 16-jarige John Lennon voor aan Paul McCartney. Op 18 oktober 1957 treedt Paul McCartney in The New Clubmoor Hall in Liverpool voor het eerst op met The Quarrymen. Naar het schijnt zijn op 15 juni 1957 de nummers Baby Let’s Play House en Puttin’ On The Style op een bandrecorder opgenomen. In september 1994 zou deze bandopname bij een veiling in Londen voor 156.000 dollar zijn verkocht aan een Canadese verzamelaar.

 

Gerry & The Pacemakers en The Silver Beatles (John Lennon, Stuart Sutcliffe, Paul McCartney, George Harrison en drummer Thomas Moore) treden op 6 juni 1960 op tijdens een show in de Grosvenor Ballroom in Wallassey.

 

Op 22 juni 1961 staan The Beatles voor het eerst in een platenstudio. In Hamburg in West-Duitsland zijn John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Pete Best door Polydor-producer Bert Kaempfert ingehuurd om zanger Tony Sheridan te begeleiden bij de opnamen van zijn single My Bonnie Lies Over The Ocean/When The Saints Go Marching In. Ook wordt Nobody’s Child op de band vastgelegd. The Beatles zijn sinds april 1961 in Hamburg. Zij spelen avond-aan-avond in de Top Ten Club. Het mag een verrassing worden genoemd dat Bert Kaempfert ermee instemt twee liedjes zonder Tony Sheridan op te nemen. Dit zijn het instrumentale Cry For A Shadow (geschreven door John en George) en Ain’t She Sweet, een evergreen uit 1927 die wordt gezongen door John Lennon.

 

1962

The Beatles doen op 6 juni 1962 auditie bij George Martin, A&R-manager van Parlophone Records, in de Abbey Road-studio in Londen. De groep krijgt een platencontract aangeboden, ook al laat George Martin manager Brian Epstein weten dat Pete Best niet goed genoeg is. George Martin stelt voor een andere drummer te zoeken.

 

In de Cavern Club in Liverpool wordt op 9 juni 1962 een Welcome Home Party voor The Beatles georganiseerd. Gerry & The Pacemakers zorgen voor de muziek. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Pete Best hebben twee maanden lang gespeeld in de Star Club in het West-Duitse Hamburg.

 

Op 18 juni 1962 wordt in Tucson in Arizona het huwelijk gesloten tussen de geoloog John Melvin (Mel) See Jr. en de fotografe Linda Louise Eastman. Hun dochter Heather Louise See wordt op 31 december 1963 in Colorado geboren. In juni 1965 gaan Linda Eastman en Mel See uit elkaar. Zij trouwt op 12 maart 1969 met Paul McCartney van The Beatles. Heather krijgt de achternaam van haar stiefvader. De 56-jarige Linda McCartney sterft op 17 april 1998 aan borstkanker op de Eastman Ranch in Arizona. Mel See pleegt op 19 maart 2000 zelfmoord in zijn huis in Tucson. Hij lijdt aan zware depressies. Mel See is 63 jaar geworden.

 

The Beatles treden op 28 juni 1962 op in de Majestic Ballroom in het Engelse Birkenhead.

 

1963

De BBC begint op 4 juni 1963 met Pop Go The Beatles. Vijftien weken lang (met een korte zomerstop) wordt dit radioprogramma uitgezonden. In iedere aflevering zingen The Beatles acht à negen liedjes. Bovendien ontvangen zij een gast. In de eerste aflevering zingen The Beatles Everybody’s Trying To Be My Baby, Do You Want To Know A Secret, You Really Got A Hold On Me, Misery en Hippy Hippy Shake.

 

Paul McCartney viert op 18 juni 1963 zijn 21ste verjaardag met een groot feest in de Abbey Road Studio in Londen.

 

In de Abbey Road Studio in Londen nemen Billy J. Kramer & The Dakotas op 27 juni 1963 de John Lennon en Paul McCartney-compositie I Call Your Name op. De productie is in handen van George Martin. I Call Your Name is één van de tracks op de LP Listen To Billy J. Kramer die in november 1963 wordt uitgebracht. De plaat haalt de elfde plaats in de Engelse albumlijst.

 

Door de Britse commerciële omroep ABC wordt op 29 juni 1963 een speciale zomeraflevering van Thank Your Lucky Stars uitgezonden. Gastheer Pete Murray ontvangt uitsluitend groepen en artiesten uit Liverpool. The Beatles, Gerry & The Pacemakers, Cilla Black, The Searchers, The Vernons Girls, Billy J. Kramer & The Dakotas, The Big Three en Lee Curtis. Dezelfde dag worden door de BBC opnamen gemaakt van een aflevering van Juke Box Jury. Hierin is John Lennon van The Beatles één van de panelleden.

 

From Me To You van Del Shannon komt op 29 juni 1963 de Billboard Hot 100 binnen. Het is voor het eerst dat een compositie van John Lennon en Paul McCartney genoteerd staat de Amerikaanse hitparade. From Me To You komt niet verder dan 77. De single staat vier weken in de Amerikaanse Hot 100.

 

The Fourmost tekenen op 30 juni 1963 een contract met Brian Epstein. Deze groep uit Liverpool is in 1959 door Brian O'Hara, Joe Bower, Billy Hatton en Brian Redman opgericht als The Four Jays. Later wordt de naam veranderd in The Four Most. Brian Epstein besluit dat The Fourmost een betere naam is. Joe Bower en Brian Redman zijn inmiddels opgevolgd door gitarist Mike Millward en drummer Dave Lovelady. De John Lennon en Paul McCartney-compositie Hello Little Girl is in 1963 de eerste hit voor The Fourmost. Na I’m In Love, A Little Loving, How Can I Tell Her, Baby I Need Your Lovin’ en Girls Girls Girls is het hitparade-succes voorbij voor The Fourmost. Na de dood van gitarist Mike Millward op 7 maart 1966 keert Joe Bower terug bij The Fourmost. Paul McCartney produceert in 1969 Rosetta. Deze single wordt geen hit. Hetzelfde jaar gaat de groep uit elkaar. Op 27 juni 1999 pleegt Brian O’Hara zelfmoord. De gitarist heeft zichzelf opgehangen. Brian O’Hara is 56 jaar geworden.

 

1964

Als The Beatles op 3 juni 1964 aan het repeteren zijn voor hun komende tournee door Europa, Australië en Nieuw-Zeeland stort drummer Ringo Starr in. Hij is oververmoeid. In allerijl wordt hij in het ziekenhuis opgenomen. Hij heeft al enige tijd last van zijn keel.

De 24-jarige Jimmie Nicol, drummer van Georgie Fame & The Blue Flames, wordt gevraagd Ringo Starr tijdelijk te vervangen.

 

Op vrijdag 5 juni 1964 arriveren The Beatles op Schiphol voor een verblijf van twee dagen in Nederland. Zij worden ontvangen door meisjes in Volendammer klederdracht en drieduizend schreeuwende fans. Na de persconferentie gaan The Beatles naar Treslong in Hillegom waar voor de VARA televisieopnamen worden gemaakt. Berend Boudewijn zit met John, Paul, George en Jimmie Nicol aan de bar. Herman Stok is op de tribune in de grote zaal van Treslong waar de aanwezige fans vragen mogen stellen. Één van de fans is de zeventienjarige Marga van Praag. Zij vraagt: “Wie stopt jullie sokken?” Gevat zegt George Harrison: “Die worden alleen gewassen, want er zitten geen gaten in.” De liedjes die The Beatles in Hillegom spelen, zijn She Loves You, Twist And Shout, Roll Over Beethoven, Long Tall Sally en Can’t Buy Me Love. Het optreden duurt precies dertig minuten en 38 seconden. De VARA zendt het programma op 8 juni 1964 uit. De herhaling is op zaterdagmiddag 18 juli 1964 van tien voor half vier tot half vijf.

 

6 juni 1964 is de tweede dag van het bezoek van The Beatles aan Nederland. Die begint in het Doelen Hotel in Amsterdam met een ontbijt. Om half twaalf wordt in de rondvaartboot Jan van Galen een tocht door de Amsterdamse grachten gemaakt. Vanuit het Doelen Hotel voert de route langs De Munt, Singel, Beulingsloot, Herengracht, Reguliersgracht, Keizersgracht, Leidsegracht, Prinsengracht, Amstel, Oude Schans, Oosterdok, Het IJ, Singel, Amstel en weer terug naar het Doelen Hotel. In de rondvaartboot is een mobiele zender opgesteld voor radioreportages die door de KRO vanaf half twaalf worden uitgezonden. Rijen dik staan er duizenden fans langs de kant. Fans die in het water springen, worden hardhandig door de waterpolitie uit de gracht getrokken. Door de drukte in Amsterdam arriveren The Beatles twee uur te laat bij de veilinghal in Blokker waar zij twee concerten zullen geven. Het middagconcert is op het laatste moment ingelast en wordt gesponsord door Radio Veronica. DE zaal is maar halfvol. Omdat The Beatles te laat zijn, wordt het voorprogramma zo lang mogelijk gerekt door The Torero’s, The Hot Jumpers, The Fancy Five, Jack & Bill, The Candy Kids, John Russell & His Clan, Wanda, Karin Kent, Het Dominique Kwintet en Ciska Peters. Het avondconcert is volledig uitverkocht. Er zitten 7500 jongeren in de zaal. De volgende dag, 7 juni 1964, vliegen The Beatles vanaf Schiphol terug naar Londen. Hier voegen Cynthia Lennon en Johns tante Mimi zich bij het gezelschap dat naar Hong Kong vliegt. Hier worden twee concerten gegeven, nog steeds met Jimmie Nicol als vervanger van drummer Ringo Starr.

 

Door de VARA worden op 8 juni 1964 om half negen ’s avonds de opnamen van The Beatles uitgezonden die op 5 juni 1964 in Treslong in Hillegom zijn gemaakt. Het programma wordt gepresenteerd door Berend Boudewijn en Herman Stok. The Beatles spelen She Loves You, Twist And Shout, Roll Over Beethoven, Long Tall Sally en Can’t Buy Me Love. Wegens overweldigend succes besluit de VARA het programma tien dagen later te herhalen.

 

Op 9 juni 1964 landen The Beatles op het vliegveld van Sydney in Australië. Ondanks de regen worden zij welkom geheten door tweeduizend schreeuwende fans. In Sydney geven The Beatles twee concerten. Op 12 en 13 juni 1964 geven zij twee voorstellingen in Adelaide in het zuiden van Australië.

Dit zijn de laatste twee optredens waarbij Jimmie Nicol meespeelt als invaller voor de zieke Ringo Starr. Hoe het verder gaat met Jimmie Nicol is te zien op http://www.pmouse.nl/nicol/

 

Op 14, 16 en 17 juni 1964 geven The Beatles drie concerten in het Australische Melbourne. Voor het eerst na zijn ziekbed zit Ringo Starr weer achter het drumstel. Hij is eerder dan John Lennon, Paul McCartney en George Harrison in Melbourne aangekomen. Hij wordt onopvallend naar zijn hotel gebracht. Ringo Starr is begin juni 1964 met uitputtingsverschijnselen in het ziekenhuis opgenomen. Bij zijn vertrek uit Londen komt hij toevallig de beroemde actrice Vivian Leigh tegen. Hij schudt haar de hand. Bij aankomst van de andere Beatles in Melbourne raken vijftig fans gewond in het gedrang. “Het is een wonder dat er geen doden zijn gevallen”, verklaart een politieagent.

 

Een spoorwegbeambte vindt op 14 juni 1964 op een Brits station een grote theekist waarin de twaalfjarige Carol Dryden is verpakt. De kist is geadresseerd aan The Beatles.

 

Van The Beatles verschijnt op 19 juni 1964 hun vijfde extended play Long Tall Sally. De Little Richard-cover Long Tall Sally en de John Lennon en Paul McCartney-compositie I Call Your Name zijn op zondag 1 maart 1964 opgenomen. Slow Down van Larry Williams en Matchbox van Carl Perkins zijn op 1 juni 1964 op band vastgelegd in de Abbey Road-studio in Londen. Op 4 juni 1964 leggen George Martin en Norman ‘Hurricane’ Smith de laatste hand aan de vier tracks. De EP Long Tall Sally bereikt de top van de Engelse extended play-hitparade. In ons land worden Long Tall Sally en I Call Your Name op single uitgebracht. Die staat vanaf 4 juli 1964 drie weken op de eerste plaats in de Hitwezen Top 50.

 

Op 21 juni 1964 vliegen The Beatles van Australië naar Nieuw-Zeeland. Hier wordt tussen 22 en 27 juni 1964 opgetreden in Christchurch, Dunedin en Auckland. Na het tweede concert in Christchurch vliegen The Beatles op 27 juni 1964 terug naar Australië voor een korte vakantie van drie dagen.

 

Op United Artists Records 6366 wordt op 26 juni 1964 de soundtrack van A Hard Day’s Night van The Beatles in Amerika uitgebracht. In Europa zal het album op 10 juli 1964 op Parlophone verschijnen. Op de Amerikaanse persing staan vijf extra tracks. Dit zijn vier instrumentale nummers van de soundtrack door een orkest onder leiding van George Martin en Boys gezongen door Ringo Starr. A Hard Day’s Night komt op 18 juli 1964 de Billboard-albumlijst binnen. De LP staat vanaf 25 juli 1964 veertien weken aan de top.

 

In de Abbey Road Studio in Londen neemt Cilla Black op 29 juni 1964 een nieuwe single op. It’s For You is een John Lennon en Paul McCartney-compositie. Johnny Scott is verantwoordelijk voor het arrangement. De B-kant, He Won’t Ask Me, is geschreven door Cilla’s latere echtgenoot Bobby Willis. Dit arrangement is van Johnny Pearson. De single wordt geproduceerd door George Martin. It’s For You komt op 6 augustus 1964 de Engelse hitparade binnen. De single haalt de zevende plaats.

 

Met een optreden in Brisbane in Australië sluiten The Beatles op 29 juni 1964 een wereldtournee af die op 4 juni 1964 in Kopenhagen van start is gegaan. Op 5 en 6 juni 1964 is de groep, met Jimmie Nicol als vervanger van de zieke Ringo Starr, in Nederland voor televisieopnamen en een concert in de Veilinghal in Blokker. Op 2 juli 1964 zijn The Beatles terug in Engeland.

 

1965

Op 12 juni 1965 wordt bekend dat de vier Beatles de MBE van Koningin Elizabeth zullen ontvangen. Hiermee worden zij Members Of Honour Of The British Empire.  De onderscheiding wordt op 26 oktober 1965 op Buckingham Palace uitgereikt. Jaren later vertelt Ringo Starr dat hij tijdens deze plechtigheid zo “stoned als een garnaal” is. Hij kan zich herinneren. Met Paul McCartney zou hij zelfs een stickie op een koninklijk toilet hebben gerookt. Britse oorlogshelden als Paul Pearson, Hector Dupuis, Cyril Hears en Jack Berg vinden het schandalig dat The Beatles de MBE krijgen. Zij sturen uit protest hun onderscheiding terug naar Buckingham Palace.

 

Op 14 juni 1965 zijn Paul McCartney, producer George Martin en technici Norman ‘Hurricane’ Smith en Phil McDonald in Abbey Road-studio 2 in Londen bezig met de opname van Yesterday. Paul McCartney wordt begeleid door een strijkkwartet dat bestaat uit Tony Gilbert, Sidney Sax, Francisco Gabarro en Kenneth Essex. In twee takes staat Yesterday op de band. Ook worden op deze dag I’m Down en I’ve Just Seen A Face opgenomen. I’m Down wordt uitgebracht op de B-kant van de single Help!. Yesterday en I’ve Just Seen A Face zijn terug te vinden op de B-kant van het album Help!. Deze LP ligt vanaf 6 augustus 1965 in de platenwinkel.

 

A Spaniard In The Works ligt vanaf 24 juni 1965 in de Engelse boekhandel. Dit tweede boek van John Lennon is een uitgave van Jonathan Cape. Op deze dag verzorgen The Beatles een optreden in het Velodromo Vigonelli in het Italiaanse Milaan.

 

Door de Amerikaanse omroep CBS wordt op 22 juni 1965 It’s What’s Happening Baby! met Murray The K uitgezonden. Hij is vooral bekend als één van de eerste Amerikaanse discjockeys die in 1963 een plaat van The Beatles draaien. In deze televisie-special ontvangt Murray The K o.a. The Drifters, The Dave Clark Five, Tom Jones, Gary Lewis & The Playboys en The Supremes.

 

‘s Morgens om vijf uur maken The Beatles op 28 juni 1965 een rondrit langs de toeristische attracties van Rome. De groep is sinds 20 juni 1965 bezig aan een tournee door Zuid-Europa. Na hun sightseeing van Rome vertrekken The Beatles naar Nice in Zuid-Frankrijk waar in Hotel Negresco een persconferentie wordt gegeven.

 

1966

Door de Amerikaanse omroep CBS worden in The Ed Sullivan Show op 5 juni 1966 de promotiefilmpjes bij de nieuwe Beatles-single Paperback Writer en de B-kant Rain op televisie uitgezonden. Het is voor het eerst dat een wereldberoemde beatgroep op deze manier promotie voor een nieuwe single maakt. Velen beschouwen Paperback Writer dan ook als de eerste video-clip.

 

Na 27 weken komt er op 10 juni 1966 eindelijk een nieuwe single van The Beatles op de markt. Dit is Paperback Writer met op de B-kant Rain. Op 25 juni 1966 komt de single binnen op 4 in de Nederlandse Top 40. Een week later staat Paperback Writer op de eerste plaats. Hier blijft hij twee weken staan.

 

Op 15 juni 1966 brengt Capitol Records in Amerika de verzamel-LP

Yesterday & Today van The Beatles uit. Het album wordt enkele dagen later uit de handel gehaald, omdat er een rel is ontstaan rond de hoes. The Beatles dragen witte slagersjassen. Op schoot hebben zij stukgeslagen poppen die zijn besmeurd met ketchup. Yesterday & Today wordt opnieuw uitgebracht in een neutrale hoes. De LP staat vanaf 30 juli 1966 vijf weken op de eerste plaats in de Billboard-albumlijst.

 

The Beatles arriveren op 23 juni 1966 in München in West-Duitsland. Hier beginnen zij aan hun allerlaatste wereldtournee. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr blijven vier dagen in West-Duitsland. Op 24 juni 1966 worden twee optredens in Circus Krone in München gegeven. In het voorprogramma staan Cliff Bennett & The Rebel Rousers en Peter & Gordon. Eén van deze shows wordt door de West-Duitse televisie opgenomen. Op 25 juni 1966 geven The Beatles een optreden in de Gruga Halle in Essen. Op de laatste dag, 26 juni 1966, zijn The Beatles in Hamburg. Bij hun aankomst moet de politie een waterkanon inzetten om opgewonden fans in bedwang te houden. The Beatles spelen in de Ernst Merck Halle. Zij hebben er een ontmoeting met Astrid Kirchherr, de vriendin van hun op 10 april 1962 overleden collega Stuart Sutcliffe.

 

George Martin trouwt op 24 juni 1966 met Judy Lockhart Smith. Het is zijn tweede huwelijk. Zij is de persoonlijk assistente van Parlophone-directeur Oscar Preuss. Hij is degene die George Martin heeft aangespoord te stoppen als artiest om bij EMI productie-assistent te worden. Uit dit huwelijk worden twee kinderen geboren – Lucy in 1968 en Giles in 1970. Sinds 1963 is George Martin producer van The Beatles. De groep kan niet bij de huwelijksplechtigheid aanwezig zijn. The Beatles zijn in West-Duitsland. Op 24 juni 1966 doen zij twee optredens in Circus Krone dat in München staat.

 

Onder de titel Goodbye Lucky Stars wordt op 25 juni 1966 de allerlaatste aflevering van Thank Your Lucky Stars door de Britse commerciële omroep ABC uitgezonden. Na de video-clips van Paperback Writer en Rain van The Beatles zijn er optredens van o.a. Roy C (Jumping Pneumonia), Ray Ellington en Cleo Laine (We Should Have), The Ivy League (Willow Tree), Peter & Gordon (To Show I Love Her), Gene Pitney (Nobody Needs Your Love More Than I Do), Helen Shapiro (Shop Around) en Herman’s Hermits (This Door Swings Both Ways). De eerste aflevering is op 1 april 1961 uitgezonden.

 

Vanaf 30 juni 1966 staan The Beatles drie dagen in de beroemde Budokanhal in Tokio in Japan. Ondanks drie ingelaste middag-concerten moeten veel Japanse fans worden teleurgesteld. Van de 200.000 aanvragen voor kaarten kan slechts de helft worden gehonoreerd. Op 30 juni 1966 worden door de Japanse televisie beide shows opgenomen.

 

1967

Op 1 juni 1967 verschijnt de LP die de popmuziek een totaal ander gezicht geeft - Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Dit album hebben The Beatles van 10 december 1966 tot 2 april 1967 in de Abbey Road Studio in Londen opgenomen. Alles bij elkaar bedragen de productiekosten (omgerekend) 450.000 euro. Op de LP staan Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band, With A Little Help From My Friends, Lucy In The Sky With Diamonds, Getting Better, Fixing A Hole, She’s Leaving Home, Being For The Benefit Of Mr. Kite, Within You Without You, Lovely Rita, Good Morning Good Morning, Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band (Reprise) en A Day In The Life.

 

Op zondag 25 juni 1967 werken The Beatles mee aan Our World, de allereerste wereldwijde satelliet-uitzending op televisie. Zo'n 400 miljoen mensen in 24 landen zien The Beatles in de grote studio van Abbey Road in Londen bezig aan de opnamen van All You Need Is Love. De studio is omgetoverd in een feestzaal met honderden serpentines en ballonnen in de vorm van wereldbollen. Onder de aanwezigen bevinden zich vrienden en collega’s als Brian Jones (die ook aan het slot op saxofoon speelt), Jane Asher, Patti Boyd, Mick Jagger, Eric Clapton, Donovan, Keith Moon, Marianne Faithfull, Gary Leeds van The Walker Brothers en Graham Nash van The Hollies. Dezelfde avond worden de banden van All You Need Is Love naar Amerika, Canada, Japan en Australië gevlogen zodat de single wereldwijd op 7 juli 1967 kan worden uitgebracht. Op de B-kant komt Baby You’re A Rich Man dat eigenlijk bedoeld is voor de tekenfilm Yellow Submarine. Baby You’re A Rich Man is op 11 mei 1967 in de Olympic Sound Studios in Londen opgenomen.

 

1968

In de Abbey Road Studio in Londen begint ex-Undertakers-zanger Jackie Lomax op 24 juni 1968 in studio 3 met de opnamen van Sour Milk Sea. De single wordt geproduceerd door George Harrison. De opnamen worden in de Trident Studio in Londen afgemaakt. Sour Milk Sea is één van de eerste singles die door Apple, de platenmaatschappij van The Beatles, worden uitgebracht.

 

Paul McCartney bezoekt op 29 juni 1968 in Los Angeles de Capitol Records Convention om Apple te promoten.

 

1969

Op de voorlaatste dag van hun tweede Bed-In in kamer 1742 van het Queen Elizabeth Hotel in het Canadese Montreal nemen John Lennon en Yoko Ono op 1 juni 1969 in bed Give Peace A Chance op. Er wordt in deze song meegezongen en meegeklapt door Tommy en Dick Smothers, Derek Taylor, Petula Clark, discjockey Murray The K en Timothy Leary. Give Peace A Chance wordt de eerste single van The Plastic Ono Band. Deze Bed-In heeft acht dagen geduurd. Hij heeft John Lennon en Yoko Ono minder publiciteit opgeleverd dan hun eerste Bed-In in maart 1969 in het Amsterdamse Hilton Hotel.

 

John Lennon en Yoko Ono vertrekken op 29 juni 1969 met zijn zoon Julian en haar dochter Kyoko naar Schotland voor een korte vakantie.

 

Retour hoofdpagina: The Beatles Dagboek

 

Bronnen: Beatles plakboeken van Ton van Draanen. Diverse Internetsites.

Beatles Dagboek van Har van Fulpen. The complete Beatles Recording Sessions van

Mark Lewisohn. Alle afgebeelde platenhoezen zijn van de Nederlandse persingen.

 

© Ton van Draanen, 2005.

 

Retour hoofdpagina: www.vandaagindemuziek.nl